ترجمه خطبه 144 نهج البلاغه

فلسفه بعثت پیامبران،ویژگی های امامان 12 گانه، خبر از ستمكارى عبد الملك مروان، اندرزهاى جاودانه
فهرست مطالب
1- فلسفه بعثت پيامبران
2- ويژگى‏ هاى امامان دوازده گانه
3- شناساندن گمراهان و خبر از ستمكارى عبد الملك مروان
4 -اندرزهاى جاودانه

1- فلسفه بعثت پيامبران
خداوند پيامبران را بر انگيخت و وحى را به آنان اختصاص داد، و پيامبران را حجّت خود بر بندگان قرار داد تا استدلالى يا جاى عذرى براى كسى باقى نماند، پس پيامبران انسان‏ها را، با زبان راستگويى به راه حق فراخواندند. آگاه باشيد كه خداوند از درون بندگان پرده بر مى‏ گيرد، نه آن كه بر اسرار پوشيده آنان آگاه نيست، و بر آنچه در سينه ‏ها نهفته دارند بى‏ خبر است، بلكه خواست آنان را آزمايش كند، تا كدام يك، اعمال نيكو انجام مى‏ دهد، و پاداش برابر نيكوكارى و كيفر مكافات در خور بدى‏ ها باشد.
2- ويژگى ‏هاى امامان دوازده گانه
كجا هستند كسانى كه پنداشتند دانايان علم قرآن آنان مى ‏باشند نه ما كه اين ادّعا را بر أساس دروغ و ستمكارى بر ضدّ ما روا داشتند، خدا ما اهل بيت پيامبر عليهم السّلام را بالا آورد و آنان را پست و خوار كرد، به ما عطا فرمود و آنها را محروم ساخت، ما را در حريم نعمت‏هاى خويش داخل و آنان را خارج كرد، كه راه هدايت را با راهنمايى ما مى‏ پويند، و روشنى دل‏هاى كور را از ما مى‏ جويند. همانا امامان (دوازده گانه) همه از قريش بوده كه درخت آن را در خاندان بنى هاشم كاشته ‏اند، مقام ولايت و امامت در خور ديگران نيست، و ديگر مدعيّان زمامدارى، شايستگى آن را ندارند.
3- شناساندن گمراهان و خبر از ستمكارى عبد الملك مروان
گمراهان، دنياى زودگذر را برگزيدند، و آخرت جاويدان را رها كردند. چشمه زلال را گذاشتند و از آب تيره و ناگوار نوشيدند، گويا فاسق آنها را مى‏ نگرم كه با منكر و زشتى ‏ها يار است (عبد الملك مروان) و با آن انس گرفته و همنشين مى‏ گردد تا آن كه موى سرش در گناهان سفيد گشته و خلق و خوى او رنگ گناه و منكر گيرد، در چنين حالى، كف بر لب به مردم يورش آورد، چونان موج خروشانى كه از غرق كردن هر چيزى بى‏ پروا باشد، يا شعله‏اى كه تر و خشك را بسوزاند و همه چيز را خاكستر گرداند.
4 -اندرزهاى جاودانه
كجايند عقل‏ هاى روشنى خواه از چراغ هدايت و كجايند چشم‏ه اى دوخته شده بر نشانه‏ هاى پرهيزكارى كجايند دل‏ هاى به خدا پيش كش شده و در اطاعت خدا پيمان بسته افسوس كه دنياپرستان بر متاع پست دنيا هجوم آوردند، و براى به دست آوردن حرام يورش آورده يكديگر را پس زدند، نشانه بهشت و جهنّم براى آنان بر افراشته، اما از بهشت روى گردان و با كردار زشت خود به طرف آتش روى آوردند، پروردگارشان آنان را فراخواند امّا پشت كرده، فرار كردند، و شيطان آنان را دعوت كرد، پذيرفته به سوى او شتابان حركت كردند.

توسط RSS یا ایمیل مطالب جدید را دریافت کنید. ایمیل:

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن