مقتل امام حسين (علیه السلام) - 99
114 - صدوق گويد:
امام برخاست و تكيه به شمشير خود داد و با صدايى رسا ندا داد: شما را به خدا آيا مرا مى شناسيد؟ گفتند: آرى ، تو پسر و نواده رسول خدايى . فرمود: شما را به خدا آيا مى دانيد جدم رسول خداست ؟ گفتند: آرى . فرمود: شما را به خدا آيا مى دانيد مادرم فاطمه دختر پيامبر است ؟ گفتند: آرى مى دانيم . فرمود: شما را به خدا آيا مى دانيد پدرم على بن ابى طالب است ؟ گفتند: آرى . فرمود: شما را به خدا آيا مى دانيد جده من خديجه كبرى ، اولين زن مسلمان از اين امت است ؟
گفتند: آرى . پرسيد: شما را به خدا آيا مى دانيد كه حمزه سيد الشهدا عموى پدر من است ؟ گفتند: آرى . فرمود: شما را به خدا آيا مى دانيد جعفر طيا عموى من است ؟ گفتند: آرى مى دانيم .
فرمود: شما را به خدا آيا مى دانيد اين شمشير رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم است كه در دست من است ؟ گفتند: آرى . فرمود: شما را به خدا آيا مى دانيد اين عمامه پيامبر است كه بر سر من است ؟ گفتند: آرى . فرمود: شما را به خدا آيا مى دانيد كه على ، اولين مسلمان و از همه آنان داناتر و بردبارتر بود و او ولى و سرپرست هر زن و مرد با ايمان است ؟ گفتند: آرى . فرمود: پس چرا ريختن خونم را روا مى دانيد، در حالى كه پدرم فرداى قيامت ، حامى كوثر است و افرادى را از كنار حوض كوثر عقب مى راند، آن گونه كه شتران باز گشته از آبشخور را مى رانند، و روز قيامت لواى حمد در دست جد من است ؟ گفتند: آرى همه اينها را مى دانيم ، ولى از تو دست بر نمى داريم تا از تشنگى بميرى .
امام حسين عليه السلام كه آن روز 57 ساله بود، با دست ، محاسن خود را گرفت و فرمود: خشم خدا بر يهود آنگاه فزونى يافت كه گفتند. عزير پسر خداست و خشم الهى بر نصارا وقتى شدت گرفت كه گفتند: مسيح پسر خداست و غضب خدا بر مجوس آن دم زياد شد كه غير از خدا آتش پرست شدند و خشم الهى بر قومى آن زمان شدت يافت كه پيامبرشان را كشتند و غضب الهى بر اين گروه نيز شدت يافته كه مى خواهند پسر پيامبرشان را بكشند. (259)
115 - سيد بن طاووس افزوده است : چون امام اين خطبه را خواند و دخترانش و خواهرش سخن او را شنيدند، گريه و شيون كردند و صداى ناله هايشان بلند شد. امام ، برادرش عباس و پسرش على اكبر را فرستاد كه آنان را آرام كنيد. به جانم سوگند گريه آنان بسيار خواهد بود. (260)
259- امالى ، ص 135.
260- لهوف ، ص 147.
منبع : مقتل امام حسين (علیه السلام)
تالیف:گروه حديث پژوهشكده باقرالعلوم - جواد محدثى