ما و اهل تسنن در يک طرف ، وهابيت در طرف ديگر

اخبار : ما و اهل سنت در یک طرف ، وهابیت در طرف دیگر

vahabi-4

پارساپرس: سومين نشست تخصّصي تقريب تحت عنوان " روش هاي صحيح تعامل شيعيان با اهل سنت " با حضور آيت‏‏الله سيد کمال حيدري، در دانشگاه اديان و مذاهب قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري اهل‏بيت(ع) ـ ابنا ـ حيدري با به چالش کشيدن عنوان اين نشست گفت: چرا به بررسي مسائل مهمتر نپردازيم؟ ما هم اکنون در داخل خانه شيعه دچار مشکلات مهمتري هستيم؛ زماني که عقايد ما در داخل دچار مشکلات است، چگونه مي‏توانيم به حوزه تعامل با ديگران ورود کنيم؟ وي، همچنين، عنوان نشست را بسيار کلي ارزيابي کرده و افزود: اين بحث جزئيات فراواني دارد که معلوم نيست بايستي به کدام قسمت آن پرداخت. حتي معلوم نيست که منظور از اهل سنت چيست. هم‏ اکنون قريب به يک ‏ميلياردوچهارصد‏ميليون سني در سراسر دنيا زندگي مي‏کنند و در ميان آنها ده‏ها حرکت فکري و جهت‏ گيري عقايدي به چشم مي‏خورد.
آيت‏الله حيدري، که در سالن همايش امام موسي صدر دانشگاه اديان و مذاهب سخنراني مي‏کرد، گفت: ابن تيميه را يکي از کساني دانست که در برخي جهت‏ گيري‏هاي فکري تاثيرگذار بوده و تاکيد کرد: در دوره اخير رساله‏

هاي دانشگاهي و آکادميک، از اهميت خاصي برخوردار هستند. طي صد سال اخير دست کم ۲۴۰ رساله دانشگاهي درباره ابن تيميه به رشته تحرير درآمده و حال آنکه يک شخصيت شيعي وجود ندارد که به تنهايي درباره وي حتي ۲۴ کتاب نوشته شده باشد!
سيد کمال حيدري در ادامه با تاکيد بر اينکه عصر حاضر، عصر جهاني شدن است، خاطرنشان کرد: دوره کنوني، دوره ارتباطات و انقلاب ارتباطي است و اين نکته، غيرقابل کتمان است. آيا ممکن است که در کتابي مطلبي نوشته شود و ديگران از آن بي خبر بمانند؟. وي افزود: ما در دوره جهاني شدن زندگي مي‏کنيم و الحمدلله در حوزه قم جو مناسبي برقرار است؛ اما در بعضي از حوزه‏ ها هنوز هم در قرون وسطي زندگي مي‏کنند!
وي به وهابيت اشاره کرده و تصريح کرد: وهابيت از ديدگاه محتوا، برگرفته از افکار "ابن‏ تيميه" است. تاثيرگذاري "محمدبن‏ عبدالوهاب" در تفکرات وهابي به اندازه ابن‏ تيميه نيست. محمدبن عبدالوهاب يک مقلد صرف بود که حتي معناي تقليد کردن را هم نمي‏دانست، ولي فردي سياسي به شمار مي‏رفت که با بهره‏ گيري بهينه از امکانات به نشر عقايد ابن‏ تيميه همت گمارد.
علامه سيد کمال حيدري بر تاثيرگذاري معاويه بر تفکر وهابي‏ها تاکيد ورزيده و گفت: دست کم سي رساله دکتراي دانشگاهي درباره معاويه نگارش شده که برخي از آنها تا هزار صفحه هم مي‏رسد. به گفته حيدري، همه اين رسالات مورد استفاده وهابيون قرار مي‏گيرد. وي افزود: اينکه بني‏ اميه چه تاثيراتي را در تاريخ، عقايد، تفسير، فقه و.... برجاي گذاشته‏ اند، جاي کار و پژوهش فراوان دارد؛ اما واقعا تحقيقات جامعي در اين باره صورت نگرفته است.
آيت‏الله حيدري اظهار داشت: هم اکنون، وهابيت مي‏کوشد که خود را به عنوان نماينده کل اهل‏ سنت نشان دهد و همواره در راستاي القاي وجود يک درگيري و نزاع بين اهل تسنن و شيعيان به عنوان يک اکثريت و يک اقليت، همت گمارده است. او ادامه داد: اين در حاليست که مشکل و اختلاف شيعه با مدرسه و مکتب بني‏ اميه است و درگيري بين شيعه و سني وجود ندارد.
سيد کمال حيدري در پايان تاکيد کرد: مسئله مهم اينست که اختلاف عقايدي و فکري ما نه با اهل‏ سنت که با وهابيت است. وي افزود: حساب اهل‏ سنت را از وهابيت جدا کنيد. ثمره اين طرز فکر در آن خواهد بود که ما و اهل‏ سنت در يک جبهه و وهابيت در جبهه ديگر قرار مي‏گيرد. در اين صورت، چه گروهي اکثريت و چه گروهي اقليت خواهد بود؟!

توسط RSS یا ایمیل مطالب جدید را دریافت کنید. ایمیل:

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن