ترجمه خطبه 195 نهج البلاغه

(بر أساس اظهارات موجود در اصول كافى اين سخنرانى در شهر كوفه ايراد شد)
فهرست مطالب
1 -نشانه‏ هاى آشكار الهى
2- خداشناسى
3- ياد آخرت

1 -نشانه‏ هاى آشكار الهى
ستايش خداوندى را سزاست كه نشانه‏ هاى قدرت و بزرگى و عظمت خود را چنان آشكار كرد كه ديده‏ ها را از شگفتى قدرتش به حيرت آورده، و انديشه‏ هاى بلند را از شناخت ماهيّت صفاتش باز داشته است، و گواهى مى‏ دهم كه جز خداى يكتا خدايى نيست، شهادتى بر خاسته از ايمان و يقين و اخلاص و اقرار درست. و گواهى مى‏ دهم كه محمّد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم بنده و فرستاده اوست، خدا پيامبرش را هنگامى فرستاد كه نشانه‏ هاى هدايت از ياد رفته، و راه‏هاى دين ويران شده بود. او حق را آشكار، و مردم را نصيحت فرمود، همه را به رستگارى هدايت، و به ميانه روى فرمان داد «درود خدا بر او و خاندانش باد»
2- خداشناسى
و بدانيد اى بندگان خدا كه خداوند شما را بيهوده نيافريد، و بى سرپرست رها نكرد. از ميزان نعمتش بر شما آگاه، و اندازه نيكى‏ هاى خود بر شما را مى‏ داند. از خدا درخواست پيروزى و رستگارى كنيد، از او بخواهيد و عطاى او را درخواست كنيد، كه ميان او و شما پرده و مانعى نيست، و درى بروى شما بسته نمى‏ گردد. خدا در همه جا، و در هر لحظه، و هر زمان، با انسان و پريان است. عطاى فراوان از دارايى او نمى‏ كاهد، و بخشيدن در گنج او كاستى نياورد، و درخواست كنندگان، سرمايه او را به پايان نرسانند، و عطا شدگان، سرمايه او را پايان نمى‏ دهند، و كسى مانع احسان به ديگرى نخواهد بود، و آوازى او را از آواز ديگر باز ندارد، و بخشش او مانع گرفتن نعمت ديگرى نيست، و خشم گرفتن او مانع رحمت نمى‏ باشد، و رحمتش او را از عذاب غافل نمى ‏سازد، پنهان بودنش مانع آشكار بودنش نيست، و آشكار شدنش او را از پنهان ماندن باز نمى‏ دارد.
نزديك و دور است، بلند مرتبه و نزديك است، آشكار پنهان، و پنهان آشكار است، جزا دهنده همگان است و خود جزا داده نمى‏ شود. پديده‏ ها را با فكر و انديشه نيافريده، و از آنان براى خستگى و زحمات كمكى نخواسته است.
3- ياد آخرت
اى بندگان خدا شما را به پرهيزكارى سفارش مى‏ كنم، كه عامل كنترل و مايه استوارى شماست، پس به رشته‏ هاى تقوا چنگ زنيد، و به حقيقت‏ هاى آن پناه آوريد، تا شما را به سر منزل آرامش، و جايگاه هاى وسيع، و پناهگاه‏ هاى محكم و منزلگاه ‏هاى پر عزّت برساند، در روزى كه چشم‏ ها خيره مى ‏شود، و همه جا در نظر انسان تاريك، و گلّه‏ هاى شتر و مال و اموال فراوان فراموش مى ‏گردد. زيرا به هنگام قيامت (به گونه‏ اى) در صور اسرافيل مى‏ دمند كه قلب‏ها از كار مى‏ افتد، زبان‏ها باز مى‏ ايستد، كوه‏هاى بلند و سنگ‏ هاى محكم فرو مى ‏ريزد، و قسمت‏ هاى سخت آن نرم چون سرابى مى‏ ماند، كوهستان‏ ها با زمين هموار مى‏ گردد چنان كه نه پستى و نه بلندى موجود است، پس در آن هنگام نه شفاعت كننده ‏اى است كه شفاعت كند، و نه دوستى كه نفع رساند، و نه پوزش خواستن سودى دارد.

توسط RSS یا ایمیل مطالب جدید را دریافت کنید. ایمیل:

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن