نقشه عربستان سعودي به همراه چند کشور عربي براي تقسيم عراق

ناظران بر اين باورند تصميم شوراي استان صلاح الدين براي تبديل اين استان به يک منطقه خودمختار، در هماهنگي با طرح هاي عربستان براي ايجاد فتنه مذهبي و تحريک جدال ميان اهل سنت و شيعيان در عراق انجام مي شود چرا که فتاواي تکفيري و عمليات نسل کشي عليه شهروندان شيعه و منفجر کردن حسينيه ها و بارگاههاي مقدس نتوانست به ايجاد اين فتنه بينجامد.
به دنبال روند گسترده دستگيري بيش از ۶۰۰ نفر از افراد متهم به دست داشتن در پيگيري طرحي براي خدشه دار کردن روند سياسي عراق و کنترل قدرت در اين کشور با حمايت عربستان، قطر و امارات، خودمختاري استان صلاح الدين به عنوان بخشي از اين طرح مورد مخالفت شديد قرار گرفته است.
به نوشته اين پايگاه عربي ، تصميم شوراي استان صلاح الدين براي تبديل اين استان به يک منطقه خودمختار با نارضايتي و اعتراض عشاير، نمايندگان، سياستمداران و شخصيت هاي اين استان مواجه شده است.
نهرين نت افزود : در شرايطي که مقام ها و مردم عراق با طرح موضوع خودمختاري صلاح الدين مخالفت کرده اند ، روزنامه نيمه دولتي "الرياض" که نقطه نظرات دولت عربستان را منعکس مي کند، روز دوشنبه تصميم شوراي اين استان را مبارک دانسته و آن را نتيجه طبيعي احساس شهروندان آن استان مبني بر در حاشيه ماندن اعلام کرد.
پايگاه اينترنتي نهرين نت ادامه داد : ناظران بر اين باورند تصميم شوراي استان صلاح الدين براي تبديل اين استان به يک منطقه خودمختار، در هماهنگي با طرح هاي عربستان براي ايجاد فتنه مذهبي و تحريک جدال ميان اهل سنت و شيعيان در عراق انجام مي شود چرا که فتاواي تکفيري و عمليات نسل کشي عليه شهروندان شيعه و منفجر کردن حسينيه ها و بارگاههاي مقدس نتوانست به ايجاد اين فتنه بينجامد.
نزديکان اعضاي شوراي استان صلاح الدين در اين باره به شبکه نهرين نت گفتند: "حارث الضاري" رئيس تشکل موسوم به "هيأت علماي مسلمان عراق" که مقر آن در اردن و قاهره است، از تصميم شوراي استان صلاح الدين به علت اعلام خودمختاري اين استان فقط در زمينه مالي و اداري و عدم اعلام خودمختاري کامل آن مانند منطقه خودمختار کردستان انتقاد کرده است.
به نوشته نهرين نت، اين اقدام شوراي استان صلاح الدين باعث شده است تا برخي از ناظران اعضاي اين شورا را به تلاش براي فرار از فساد اداري و مالي در اين استان و حمايت از افراد متهم کنند.
نهرين نت به اعتراضات گسترده مردمي عليه تصميم شوراي استان صلاح الدين پرداخت و افزود : از جمله اعتراضات گسترده مردم اين استان با تصميم شوراي استان مي توان به اعتراض فرماندار و شيوخ قبايل شهر دجيل در اين زمينه و تهديد آنها به جدايي از استان صلاح الدين در صورت اصرار اين شورا بر تشکيل و اعلام يک منطقه خودمختار اشاره کرد.
"محمد محمود المجيد" رئيس شوراي اداري شهرستان "الدجيل" در يک کنفرانس مطبوعاتي اظهار داشت: در صورتي که شوراي استان صلاح الدين به اقدامات خود در زمينه اعلام خودمختاري اين منطقه ادامه دهد؛ شهرستان الدجيل از اين استان جدا خواهد شد.
وي افزود: اين شهرستان ارتباط خود را به طور نهايي با شوراي استان قطع خواهد کرد و به رايزني با استان بغداد براي پيوستن به آن به عنوان نزديک ترين استان خواهد پرداخت.
نهرين نت در ادامه آورده است : در اين کنفرانس که از سوي شوراي اداري شهرستان الدجيل با همکاري شيوخ و شخصيت هاي منطقه تشکيل شده بود، بيش از ۲۰۰ نفر از شيوخ عشاير و شخصيت هاي فرهنگي، سياسي و رسانه اي حضور داشتند.
شوراي استان صلاح الدين روز ۲۷ ماه اکتبر گذشته با دو سوم آرا به اعلام خودمختاري اداري و اقتصادي اين استان رأي داده بود.
"علي الصجري" از رهبران ائتلاف وحدت عراق تأکيد کرد: نمايندگان استان صلاح الدين در پارلمان عراق اعتراض خود را به اعلام خودمختاري اين استان اعلام خواهند کرد و به زودي نشستي ميان شوراي استان و نمايندگان مردم استان در پارلمان براي صرف نظر کردن از تصميم اعلام خودمختاري برگزار خواهد شد.
درهمين حال "نوري المالکي" نخست وزير عراق در ديدار با شيوخ استان صلاح الدين مخالفت خود با خودمختاري اين استان ابراز داشته و اعلام کرده بود که کابينه با درخواست شوراي استان صلاح الدين در اين باره موافقت نخواهد کرد.
شبکه ماهواره اي "الانوار" به نقل از يک منبع امنيتي اعلام کرده بود: اعلام صلاح الدين به عنوان يک منطقه خودمختار گامي در راستاي تبديل اين استان به پناهگاهي براي تروريست ها و افرادي است که براساس ماده ۴ مبارزه با تروريسم تحت پيگرد هستند.

منبع : العالم به نقل از نهرين نت

توسط RSS یا ایمیل مطالب جدید را دریافت کنید. ایمیل:

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن