ترجمه خطبه 26 نهج البلاغه – سخنرانی امام (ع)پس از كشته شدن محمّد بن ابى بكر

(پس از كشته شدن محمّد بن ابى بكر در مصر در سال 38 هجرى امام اين سخنرانى را در كوفه ايراد كرد كه سيّد رضى قسمت‏هايى از آن را آورده).
فهرست مطالب
1- شناخت فرهنگ جاهليّت
2- مظلوميّت و تنهايى على عليه السّلام
3- معرّفى عمرو عاص و ضرورت آمادگى نظامى

1- شناخت فرهنگ جاهليّت
خداوند، پيامبر اسلام، حضرت محمّد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم را هشدار دهنده جهانيان مبعوث فرمود، تا امين و پاسدار وحى الهى باشد، آنگاه كه شما ملّت عرب، بدترين دين را داشته، و در بدترين خانه زندگى مى ‏كرديد، ميان غارها، سنگ هاى خشن و مارهاى سمّى خطرناك فاقد شنوايى، به سر مى ‏برديد، آب‏هاى آلوده مى ‏نوشيديد و غذاهاى ناگوار مى ‏خورديد، خون يكديگر را به ناحق مى‏ ريختيد، و پيوند خويشاوندى را مى ‏برديد، بت‏ها ميان شما پرستش مى ‏شد، و مفاسد و گناهان، شما را فرا گرفته بود.
2- مظلوميّت و تنهايى على عليه السّلام
پس از وفات پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم و بى وفايى ياران، به اطراف خود نگاه كرده ياورى جز اهل بيت خود نديدم، «كه اگر مرا يارى كنند، كشته خواهند شد» پس به مرگ آنان رضايت ندادم. چشم پر از خار و خاشاك را ناچار فرو به ستم، و با گلويى كه استخوان شكسته در آن گير كرده بود جام تلخ حوادث را نوشيدم و خشم خويش فرو خوردم و بر نوشيدن جام تلخ‏تر از گياه حنظل، شكيبايى نمودم. (قسمت ديگرى از همين خطبه)
3- معرّفى عمرو عاص و ضرورت آمادگى نظامى
عمرو عاص با معاويه بيعت نكرد مگر آن كه شرط كرد تا براى بيعت، بهايى (حكومت مصر) دريافت دارد، كه در اين معامله شوم، دست فروشنده هرگز به پيروزى نرسد و سرمايه خريدار به رسوايى كشانده شود. اى مردم كوفه آماده پيكار شويد و ساز و برگ جنگ فراهم آوريد، زيرا كه آتش جنگ زبانه كشيده و شعله ‏هاى آن بالا گرفته است، صبر و استقامت را شعار خويش سازيد كه پيروزى مى ‏آورد

توسط RSS یا ایمیل مطالب جدید را دریافت کنید. ایمیل:

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن